Web Analytics Made Easy - Statcounter

فیلم منصور تحقیر کننده سیاستی است که هشت سال مکرر «نان» و «آب» و... را به توافق با «کدخدا» گره زد، با این تفاوت که عِده و عُده «منصور ستاری» ‌ها آنچنان نبود.

سرویس فرهنگ و هنر مشرق - فیلم «منصور» از روز سه شنبه همزمان در پلت‌فرم تلوبیون نمایش آنلاین خود را آغاز کرد، فیلمی که زمینه دیده شدن آن از زمان رونمایی در جشنواره سی و نهم فجر با مشکلات عدیده‌ای همراه بود و حین نمایش عمومی در سینماها با پیچیدگی‌های سازوکار اکران مواجه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با رونمایی در پلت‌فرم آنلاین «تلوبیون» (با دسترسی آزاد و بدون اشتراک) فرصت خوبی برای بررسی ابعاد یک فیلم موفق بیوگرافی فراهم شد تا یک گام بزرگ در توسعه مبنایی سینمای تاریخ معاصر دوباره مورد بررسی قرار گیرد.

مهمترین ویژگی فیلم

مهمترین ویژگی فیلم منصور شخصیت‌سازی است. شاید بتوان اذعان داشت در تمامی پرتره‌هایی که از چهره‌های موثر سیاسی، نظامی، هنری در سال‌های اخیر در سینما و تلویزیون در قالب‌های نمایشی عرضه شده‌اند، از فیلم منصور می‌توان به عنوان کاملترین شکل شخصیت‌پردازی تاریخی در گونه بیوگرافی نام برد.

تیمسار ستاری رزمنده یا فرمانده؟

پرسوناژ شخصیت تیمسار ستاری در اغلب سکانس‌ها حضور موثری دارد و ویژگی‌های شخصیتی  این کاراکتر  در لحظات موثر روایت می‌شود. شخصیت دارای پیچیدگی‌های فراوانی است و ما با فرمانده‌ای در این فیلم مواجه هستیم که بیش از آنکه ویژگی‌ فرمانده بودنش را به مخاطب القا کند، رزمنده بودنش بسیار جذاب به نظر می‌رسد.  


 
برای هر بازیگر توانایی در سینما و تلویزیون یک بار فرصت خودنمایی در عرصه‌های مختلف نمایشی فراهم می‌شود. محسن قصابیان بازیگر نقش شهید «منصور ستاری»   با اینکه بازیگر توانای عرصه تئاتر به شمار می‌آید و شمار فراوانی فیلم‌  و سریال‌های تلویزیونی را در کارنامه‌اش ثبت کرده رده اما هیچگاه فرصت درخشیدن در اثر نمایشی «خاصی» برایش فراهم نشده است.

در فیلم منصور قصابیان، علی رغم ویژگی‌های درخور تاملی که در چهره‌اش دیده می‌شود و  با گریم خلاقانه‌ای به پرسوناژ شهید ستاری نزدیک شده، اما در اجرای نقش، اداها و روزمرگی‌های رفتاری یک ارتشی را با  جزئیات ارائه می‌دهد.

مهمترین ویژگی‌ فرماندهان ارتش زمانی است که قصد دارند کلاه‌های نظامی خود را بر سر بگذارند. از نخستین سکانس که شهید ستاری برای عرض تسلیت به خانواده‌های داغ دیده وارد صحنه می‌شود. نحوه گذاشتن کلاه بر سر گذاشتن، سبک راه‌ رفتن خاص، حرکت دست‌ها، نحوه ایستادن در مقابل همکاران، از جمله ویژگی‌هایی است که این شخصیت را چند برابر ویژه می‌کند.


به غیر از تسلط روی شخصیت اصلی، قصابیان این نقش را بازی نکرده است، بلکه  به نظر می‌رسد در یک تبادل معنوی روح این شهید والامقام ارتش در کالبد او حلول کرده و رفتارهای خاص یک فرمانده ارتش را بدون هیچ کم و کاستی از او می‌بینیم.

تیمسار شهید منصور ستاری

 قصابیان ویژگی هایی خاص و جزئیاتی از این شخصیت را اجرا کند که مخاطب برای شناخت بیشتر درگیر این شیفته شناخت تیمسار شهید منصور ستاری می‌شود. نخستین ویژگی فیلم منصور که سبب شیرین شدن یک فیلم نظامی می‌شود را باید در شخصیت استوار قامت و ممتازی جستجو کرد که حتی در لحظات خصوصی روحیه میهن پرستانه و نظامی‌اش از او جدا نمی‌شود.

پرسوناژ شهید ستاری با تمام ویژگی‌هایی که ذکر شد  تک لحنی اجرا نمی‌شود و شخصیت به هیچ عنوان تک‌ساحتی نیست. کاراکتر ستاری به همان اندازه که مقتدر است و در مقابل نماینده دادستان از  پلمپ سوله «اوج ۱۱۰ » ایستادگی می‌کند به همان میزان انعطاف غیرقابل توصیفی در مقابل همسرش دارد و از طرفی یک کودک درون هم دارد که در مواجه با ماکت‌های هوایی‌اش گوشه دیگری ازاین شخصیت را درک می‌کنیم.


این پردازش کامل شخصیت محوری، شهید ستاری، سبب شده بیش از آنکه روایت فیلم جذابیت داشته باشد، مخاطب غرق در ویژگی‌های فرمانده سابق نیروهای ارتش جهموری اسلامی شود.

فیلم «منصور» دارای چند لایه ساختاری است که لایه اول آن ذیل سایه شخصیت اصلی قرار می‌گیرد. به همین دلیل باید فیلم را یکبار از زاویه شخصیت اصلی تماشا کرد و در تماشای دوم داستان اصلی فیلم را دنبال کرد.


حماسه ستاری را می‌توان از این زوایه دنبال کرد که  با بنا کردن یک کارگاه داخلی توانست نخستین جنگنده ایرانی را به پرواز درآورد. در این هدف گذاری داستانی مشکلاتی نظیر مواجه با تحریم‌های سخت کمرشکن نظامی، تاثیر گذاری مافیای ضد تولید از گره‌هایی است که سبب شناخت نسبت منصور با زمانه‌اش می‌شود.


درون‌مایه‌ای از جنس خیزش برای تولید ملی و رفع انحصارطلبی، در مشی فرمانده و مدیریت بحران دهه شصت، الگوی سینمایی مناسب و کاوشگرانه‌ای در حوزه گفتمانی -عملیاتی «تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» است.

منصور روایتگر روزهای دشوار جنگ و خودتحریم‌هایی درون سیستمی است، با کارشکنی‌های طیف خاصی که اجازه نمی‌دهند  مشکلات نظامی و حمل و نقل هوایی کشور را حل شود و شهید ستاری در مقابل این جریان  سیاسی می‌ایستد و نیروهای هوایی را از یک بحران نظامی نجات می‌دهد.

شعر معروف امام (ره) که در زیر نامه تبریک تیمسار ستاری برای اولین بار پاراف  شد

 این فیلم در دوره حاکمیت سیاست خودتحریمی درون سیستمی ساخته شد و از قضا  یکی از عاملان کارشکنی در مسیر متعالی ستاری  که با نام  مستعار در فیلم حضور دارد در آن دوره سیاسی خاص، از مشاوران و مستشاران دخیل در امور سیاسی بود. فیلم  منصور تحقیر کننده سیاستی  است که هشت سال مکرر «نان» و «آب» و... را به  توافق با «کدخدا» گره زد، با این تفاوت که عِده و عُده «منصور ستاری» ‌ها آنچنان نبود.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین بورس سفر به قطر قیمت محسن قصابیان شهید منصور ستاری فیلم منصور منصور ستاری خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت منصور ستاری فیلم منصور شهید ستاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۰۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه

اصفهان همواره مهد اولین‌ها بوده و بر این اساس بسیاری در این خطه حضور داشتند که اولین‌ها را رقم زدند و پیش‌قراول مسیری بودند که تا امروز و پس از گذشت قرن‌ها ادامه‌دار بوده، از پیشگامی در نهضت تنباکو تا تلاش برای رهایی از وابستگی به غرب آن‌ هم در زمانی که شاید این مفاهیم، رواج چندانی نداشته است‌.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اصفهان و نصف‌جهان همواره مهد اولین‌ها بوده و بر این اساس بسیاری در این خطه حضور داشتند که اولین‌ها را رقم زدند و پیش‌قراول مسیری بودند که تا امروز و پس از گذشت قرن‌ها ادامه‌دار بوده است؛ به‌عنوان مثال پیش از موضوع نهضت تنباکو سیاست فهم احساس خطر کردند و بر همین اساس اولین شخصی که متوجه خطر این موضوع شد، آقانجفی از علمای سرشناس اصفهان بود؛ راهکار او این بود که فتوا دهد و خریدوفروش تنباکو را برای مردم حرام اعلام کند.

بر این اساس بسیاری از ما نام خاندان‌های فراوانی از جمله آقانجفی، امین، کلباسی، اژه‌ای و… را شنیدیم که نقش‌آفرینی فراوانی در تاریخ این شهر داشته‌اند و بر همین اساس محمود فروزبخش نویسنده و اصفهان‌پژوه به خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مهم‌ترین خاندان علمی اصفهان خاندان نجفی است که از شیخ محمدتقی رازی استاد میرزای شیرازی آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه پسر او محمدباقر نجفی است که رئیس حوزه علمیه اصفهان بوده و فرزندانش نیز آقانجفی، شیخ محمدحسین، حاج آقا نورالله و شیخ جمال هستند، افزود: آقا نجفی زعیم حوزه اصفهان بود که اولین فتوای تحریم تنباکو در اصفهان را داد، همچنین مبارزه با بهائیت را در دستورکار داشته است.

این نویسنده و اصفهان‌پژوه تصریح کرد: شیخ محمد حسین نیز در نجف فوت می‌کند و پسر او شیخ محمدرضا است که استاد امام خمینی (ره) و نویسنده کتاب نقد فلسفه داروین و نگه‌دارنده حوزه علمیه در زمان اختناق رضاشاه است؛ حاج‌آقا نورالله نیز رهبر مشروطه‌خواهان اصفهان بود که خانه او امروزه خانه مشروطه نام گرفته و کتابی به‌نام مقیم و مسافر دارد و در آن به زبان رمان از مشروطه دفاع کرده است.

فروزبخش با اشاره به اقدامات حاج‌آقا نورالله نجفی گفت: تأسیس بیمارستان خورشید، انجمن صفاخانه، شرکت اسلامیه (شرکت اسلامیه شرکتی سهامی عام و یکی از اولین و مهم‌ترین کارخانه‌هایی بود که در دوران مشروطه در ایران با هدف تأمین منسوجات مورد نیاز مردم ایران و مقابله با وابستگی به خارج، با تلاش و حمایت اغلب بازرگانان و علمای اصفهان و شیراز و کاشان، به ویژه آقا نجفی اصفهانی و نورالله نجفی اصفهانی در فروردین ۱۲۷۸ تأسیس شد.) و حمایت از مدارس و روزنامه‌ها از اقدامات حاج‌آقا نورالله بوده که ریاست شرکت اسلامیه به عهده کازرونی بوده و از سویی جمعی از تجار و روحانیون به این نتیجه رسیدند از پارچه داخلی حمایت کرده و آن به اقصی نقاط جهان توزیع کنند.

وی با بیان اینکه شیخ جمال نیز مشروطه‌خواه بود که به تهران تبعید شد و آنجا همراه با شهید مدرس از مخالفان رضاشاه بود، خاطرنشان کد: یکی دیگر از خاندان‌های مطرح، خاندان کلباسی است که افراد علمی زیادی دارند اما در مسائل سیاسی نبودند؛ رأس این خاندان محمدابراهیم کلباسی بود که مزار او پشت مسجد حکیم است و به زهد و تقوا شناخته می‌شود در واقع حاجی کلباسی و سید شفتی احیاکننده حوزه علمیه اصفهان در اوایل دوران قاجار بودند.

این نویسنده و اصفهان‌پژوه یادآور شد: از دیگر خاندان‌های مطرح نیز خاندان اژه‌ای هستند که شخصیت معروفشان ملاعلی‌اکبر اژه‌ای است که فتوای جهاد با روس را دارد و از دیگر شخصیت‌هایشان نیز میرزا علی‌اکبر اژه‌ای است که در بحث تحریم تنباکو به آقانجفی کمک کرد..

فروزبخش با بیان اینکه خاندان امین، مجلسی، درچه‌ای، روضاتی، چهارسوقی، فشارکی، خاتون‌آبادی، خراسانی، بهشتی، صدر و شفتی از دیگر خاندان‌های فعال در عرصه علمی هستند، عنوان کرد: همراهی پدر و همسر بانو امین و ساخت بیمارستان امین از نکات قابل توجه است.

به گزارش ایمنا، علمای ایرانی و خصوصاً اصفهانی با جایگاه ویژه خود در تاریخ‌سازی، مدنیت، هنر و سیاست، فرهنگ‌ساز و شاخه اصلی درخت انسانیت شناخته می‌شوند؛ در واقع باید گفت این پیشگامان تاریخ و تمدن در جای‌جای تاریخ، چه با حضور مستقیم خود و چه از طریق تربیت شاگردان همواره شاخص، والا و گرامی بوده‌اند اما آنگونه که باید و شاید، به معرفی آن‌ها نپرداخته‌ایم و لازم است با سرلوحه قرار دادن تاریخ و تمدن خود، الگویی به عظمت تاریخ این دیار برای نسل جدید ارائه کنیم.

کد خبر 748194

دیگر خبرها

  • ایده‌های کسب و کار در دوران سربازی + با سرمایه زیر 10 میلیون
  • سکانس‌هایی از فیلم های پاور
  • امکان ارسال پیوست بدون اینترنت در واتس‌اپ
  • ویژگی مخفی در آیفون شما؛ از این ویدیوها خبر دارید؟
  • مستند جوانمرد؛ روایتی از زندگی شهید غیرت حمیدرضا الداغی
  • پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه
  • روایتی از شهید لشکر فاطمیون + فیلم
  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید
  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید/ رابطه عجیب صدای بلند خودرو و ابتلا به سادیسم، روان‌پریشی و خودشیفتگی
  • افشاگریِ وحیدِ نون‌خ: در چابهار چندین بار بیهوش شدیم